skip to Main Content
FöreläsningSocialt

Sektionen för Grafisk Form + Illustratörcentrum

10 oktober, 16.00-17.00
HDK
Passa på att träffa och ställa frågor om villkor, arvoden, organisering & samarbeten och kompetensutveckling till Sektionen för Grafisk form och Illustratörcentrum. Efter en kort presentation av sektionen och Illustratörcentrum lämnar vi plats för frågestund och diskussion.

Om Sektionen för Grafisk form

Sektionen för Grafisk form inom Svenska Tecknare verkar för att skapa större förståelse för grafisk formgivning som samtida uttryck såväl som de arbetsvillkor som gäller för verksamma frilansande grafiska formgivare idag. Sektionens fokus ligger på Villkor, Arvoden, Organisering & Samarbeten och Kompetensutveckling, vilket framför allt tar formen av praktiska aktiviteter. Alla som är intresserade av att bidra som gruppmedlem kan ta kontakt med oss på [email protected].

Svenska Tecknare är en intresseorganisation som organiserar illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serieskapare. Vi arbetar med att stärka och utveckla yrkesrollen för våra medlemmar och strävar samtidigt efter att stödja alla som är verksamma inom fältet. Svenska Tecknare har runt 1400 medlemmar.


Om Illustratörcentrum

Illustratörcentrum är Sveriges största förmedlare av visuella kreatörer och fungerar som länken mellan frilansare och uppdragsgivare. Vi samlar 1 400 illustratörer, grafiska formgivare, serieskapare, animatörer och designers med en mångfald av uttryck och kompetenser. Förutom att erbjuda kompetensutveckling arbetar vi tillsammans med systerorganisationen Svenska Tecknare och centrumbildningarna för att förbättra villkoren och bredda arbetsmarknaden för våra medlemmar.