skip to Main Content
Föreläsning

Making a living: Staffan Holm + Lisa Marie Bengtsson

8 oktober, 13.00-15.30
HDK

Presentationer av Lisa Marie Bengtsson och Staffan Holm.

13:00 Lisa Marie Bengtsson

14:00 Staffan Holm

15:00 Samtal modererat av Maryam Fanni

Maryam Fanni är grafisk formgivare baserad i Stockholm och Göteborg med en examen från Konstfack. Utöver att driva sin studio som fokuserar på print är hon medgrundare och medlem av kollektiven MMS, working on design history-writing from a feminist perspective, och Mapping the Unjust City. Sedan 2018 är hon doktorand på HDK.

På engelska.

Lisa Marie Bengtsson

Lisa Marie Bengtsson är formgivare och arbetar inom olika discipliner. Hon har en distinkt kompetens inom barnkultur och samproduktion med barn. Med en BA i produkt- och möbeldesign och en MFA i barnkulturdesign, har hon utvecklat en praxis som utforskar förhållandet mellan hennes intuitiva arbetsprocess och deltagarnas interaktion.

Hennes intresse för barns miljö översätts på olika sätt genom hela hennes arbete, med utrymme för barns självuttryck. Detta genererar oftast i rumslig design, interaktiva utställningar eller workshops inom olika kulturinstitutioner.

Staffan Holm

Staffan Holm arbetar sedan 10 år som formgivare ifrån studion i Göteborg. Med bakgrund som möbelsnickare arbetar Staffan med fokus på möbler och produkter men arbetar även med inredningar och utställningar. Studion arbetar med både Svenska och internationella kunder som Swedese SE, Muuto DK, Hay DK och Ariake JP.

 

Making a living: En HDK-konferens som fokuserar på praktik och strategier som designers och verksamma inom konsthantverk använder för att organisera sig och andra för multi- och transdisciplinärt arbete. Utspridd över tre dagar ställer Making a living frågor om det professionella livet efter en utbildning i design, konst och konsthantverk.