skip to Main Content
Föreläsning

Making a living: Maria Andersson + Anton Alvarez

9 Oktober, 13.00-15.30
HDK

Presentationer av Maria Andersson och Anton Alvares.

13:00 Maria Andersson

14:00 Anton Alvarez

15:00 Samtal modererat av Markus Bergström

Markus Bergström är baserad i Göteborg och undervisar i design på HDK vid sidan av sin egen praktik. Ett centralt ämne i både hans akademiska arbeten och studioarbeten är att undersöka strukturer och hur de relaterar till den flytande skalan mellan möblemang och arkitektur. Markus är utbildad produktdesigner vid the Royal Danish Academy of Fine Arts i Köpenhamn och The Royal College of Art i London. Han har undervisat på flera universitet, bland andra Central Saint Martins, Hochschule Luzern, SVA, Cass och Goldsmiths.

På engelska.

Maria Andersson

Maria är verksam i Berlin och Årjäng. För tre år sedan avslutade hon sin utbildning på HDK och har sedan dess jobbat vidare med vävning, både konstnärligt och hantverksmässigt. Marias arbete utgår från vävstolen och de förberedande moment som tillhör. Under denna process försöker hon att stanna upp och hitta en tyngd och en självklarhet i det enkla och jobbar nu i ett projekt med tredimensionella former. Parallellt med egen praktik är hon anställd av en svensk konstnär och tillsammans med fyra vävkollegor driver hon en textilatelje i Berlin.

 

Anton Alvarez

Svensk-chilenske Anton Alvarez tog 2012 examen från Royal College of Art in London och är tillfället baserad i Stockholm. Innan han inledde sina studier i Inredningsarkitektur och Möbeldesign vid Konstfack studerade Alvarez möbelsnickeri. Alvarez arbeten fokuserar på design av system och skapande av verktyg och processer för att producera föremål och arkitektur. Hans arbeten har ställts ut internationellt, bland annat på Salon94 i New York, Xue Xue i Taipei och Gallery Libby Sellers i London

 

Making a living: En HDK-konferens som fokuserar på praktik och strategier som designers och verksamma inom konsthantverk använder för att organisera sig och andra för multi- och transdisciplinärt arbete. Utspridd över tre dagar ställer Making a living frågor om det professionella livet efter en utbildning i design, konst och konsthantverk.