skip to Main Content
Föreläsning

Making a living: Henrik Franklin + Lina Sofia Lundin

10 oktober, 13.00-15.30
HDK

Presentationer av Henrik Franklin och Lina Sofia Lundin.

13:00 Henrik Franklin

14:00 Lina Sofia Lundin

15:00 Samtal modererat av Maja Gunn

Maja Gunn är professor i konsthantverk, specialiserad på textilier på programmet Textil-Kropp-Rum på HDK i Steneby. Hon är också doktor i design. Maja Gunns forskning och praktik innehåller konst, konsthantverk och design med potential att skapa sociala och politiska förändringar. Hennes forskningsprojekt spänner över ett vitt spektra, från utveckling av konstnärliga metoder och att utmana heteronormen när det gäller kläder. Hennes praktik inkluderar konst och curatoriella uppdrag, skrivande, moderering och föreläsningar. Maja Gunn är en del av HDK:s forskningsråd och medlem i the Steering Committee of AgeCap och Centre for Ageing and Health på Göteborgs universitet.

På engelska.

Lina Sofia Lundin

Lina Sofia Lundin arbetar som textilkonstnär och projektledare. Hon undersöker konstnärliga processer i relation till material, kunskap och plats. Hon är baserad på landsbygden där hon odlar fibrer och färgväxter. Ofta integrerar hon lokal kunskap från omgivningen genom att involvera deltagare i odlings- och hantverksaktiviteter. Invånares engagemang i stadsplanering, dialoger om våra gemensamma rum och korsdiciplinära samarbeten fångar också hennes intresse. 

Lina Sofia har en kandidat i textil konst från HDK, utbildad hantverkspedagog från Nyckelviksskolan och studerat Etnologi vid Stockholms Universitet.

Henrik Franklin

Henrik Franklin är serietecknare, animatör och grafisk formgivare baserad i Göteborg. Han arbetar både på uppdrag av klienter och med egeninitierade projekt och hans praktik sträcker sig från serier till föremål, film och installationer. Utifrån ett huvudfokus på kombinationer mellan bildskapande och text arbetar Henrik med en mängd olika media och format – som utställningar, fanzine och trycksaker.

Henrik har en kandidatexamen från HDK (2010) och en masterexamen från Konstfack (2012).

Instagram: @henrikfranklin

 

Making a living: En HDK-konferens som fokuserar på praktik och strategier som designers och verksamma inom konsthantverk använder för att organisera sig och andra för multi- och transdisciplinärt arbete. Utspridd över tre dagar ställer Making a living frågor om det professionella livet efter en utbildning i design, konst och konsthantverk.