skip to Main Content
Workshop

Ekofärgning

7-9 oktober, kl. 10.00-15.00
Konstepidemin, Bageriet i hus 2

Experimentell workshop med infärgning av trä, textilfibrer samt porslin (pappersporslin) med pigment från naturen.

Under tre dagar undersöker vi och utvecklar traderad kunskap inom naturliga färgningstekniker. Tidigare har vi gjort tester på textila material, och nu vill vi undersöka hur färgerna kan påverka tredimensionella former inom våra respektive materialområden och hur det skiljer sig på dessa olika fiberinnehållande material.

Vi kommer i synnerhet att utforska  hur färg och tredimensionella former kan samspela. Färgning är en både erfarenhetsstyrd och intuitiv process där en gemensam upplevelse delas och våra kunskaper från olika material kan bidra. Med traditionen bakom örat, men med nyfikenheten och experimentlusten i fokus kan besökare komma och ta del av processen.

Från tidigare växtfärgningsprojekt vet vi att många har minnen och kunskap från att färga. Vi har en önskan om att fånga upp dessa erfarenheter och upplevelser om naturliga pigment och färgningsprocesser med en förhoppning om att kunna använda det i våra respektive konstnärliga uttryck. Vi dokumenterar processen och delar med oss av resultatet.

 

Öppet kl. 10-15 mån-ons.

Med: Eva Zethraeus (keramik), Anna Bauer (textil), Tina Olson (textil och trä)

På svenska.

Besökare är välkomna att ta del av processen, de olika stegen i eko färgning samt hur färgning på olika material fungerar,  men det är ingen workshop eller kurs i traditionell mening. Drop in, ingen föranmälan krävs.

 

Kontakt:

Anna Bauer 0737683472

Eva Zethraeus 0704018493