skip to Main Content
FöreläsningSocialtUtställningWorkshop

DESIGN EXCAVATIONS: Torsdag

10 oktober, 08.00-20.00
Stadsbiblioteket

Utställningen MAOW 2019 / DESIGN EXCAVATIONS är värd för ett omfattande program med olika delar och aktiviteter som ständigt förändras under utställningens fem dagar. Det här är schemat för torsdagen:

08.00-20.00 Koreografi runt ett bord

Ett undersökande projekt som pekar på samspelet som tar plats runt ett bord. Bordet blir en medlare som influerar koreografin, rytmen och interaktionen mellan människorna som sitter runt bordet. Medan nya regler om uppförande och rörelser uppkommer blir situationen en delad upplevelse för deltagarna.

Det medlande bordet och en kortfilm kommer ställas ut under dagen.

Språk: engelska

Publik: vuxna/tonåringar

Student: Sanna Schilling

Kod: S/02


09.30-20.00 Story of a Pine Tree

Presentation av ett projekt och en utställning med objekt och material från ett tallträd.

Utställning: 09.30-20.00

Presentation: 10.30-11.00

Språk: engelska

Publik: vuxna/tonåringar

Student: Natalie Dackelid Johansson

Kod: D/01


09.00-12.00 Mixed Identities

Välkommen att interagera med koncept och narrativ som Sheeren El Khateeb har samlat ihop till hennes projekt Mixed Indentities. Ett projekt som undersöker koncept som medborgarskap, nationell identitet och etnicitet – och hur dessa koncept både får stöd och utmanas av det växande antalet människor med olika ursprung. Genom att samla in och dela människors berättelser som går emot de stereotypiska kategoriseringarna i vardagen, siktar Shereen El Khateeb mot att bidra med insikt som ökar allmänhetens medvetande och vara till hjälp för människor med olika ursprung.

Interaktiv visning: 09.00-20.00

Språk: engelska

Publik: vuxna/tonåringar

Student: Sheeren El Khateeb

Kod: E/02


Legumes Lab

Välkommen till Legumes Lab’s workshop! Legumes Lab är en workshop där deltagarna bjuds för att upptäcka nya aspekter med sin sinnen. Workshopen utmanar dig att bli mer nyfiken, lyssnande och öppensinnad till olika ting som finns i vår vardag.

Utställning: 12.30-14.30

Workshop: 13.30-14.30

Språk: engelska

Publik: barn

Student: Mengting Wang

Kod: W/02


17.30-19.00 Tactile Interaction

Human Centered Design är menat att vara för och med människor. Medskapande som närmar sig ämnen som multipla perspektiv, intressegrupper och individer.  Så, vilka upplevelser skapas i den här workshopen? Hur designar vi för det som finns mellan relationerna?

Det här är en inbjudan att omvärdera aspekter som att vidröra. En workshop som är designad att skapa tysta permanenta förbindelser mellan kunskap och interaktion.

Workshop: 17.30-19.00

Språk: engelska

Publik: vuxna/tonåringar

Student: Jessica Litzel

Kod: L/04


17.30-20.00 Mapping Sessions – The script of doing

Hur ser processen för utveckla idéer ut? Är det svårt att se nästa steg ibland? Boka in en tid i Idas schema och ta reda på det tillsammans med henne.

Språk: engelska/svenska

Publik: vuxna

Student: Ida Sondell

Kod: S/07


Program (klicka på länkarna nedan för att se programmet dag för dag)

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

 

Katalog (på engelska)

Klicka dig igenom utställningskatalogen för att läsa mer om utställningen, de medverkande designernas arbeten och veckans aktiviteter. För bäst läsupplevelse använd fullskärmsläge.


Du kan också ladda ned katalogen: MAOW Design excavations.pdf (15 Mb)