skip to Main Content
FöreläsningSocialtUtställningWorkshop

DESIGN EXCAVATIONS: Söndag

13 oktober, 10.00-18.00
Stadsbiblioteket

Utställningen MAOW 2019 / DESIGN EXCAVATIONS är värd för ett omfattande program med olika delar och aktiviteter som ständigt förändras under utställningens fem dagar. Det här är schemat för söndagen:

 

10:00-18.00 In Reverse Out

Till en början kommer det vara en presentation om visuell kommunikation som inkluderar exempel på typografi som har “lyfts från sidan”. Det följs av en interaktiv demonstration som ger utställningens besökare chansen att aktivera rörlig grafik i statiska objekt.

Utställning: 10.00-18.00

Demonstration: 12.00-13.00

Språk: engelska

Publik: vuxna/tonåringar

Student: Noeleen Doheny

Kod: D/02


 

12:30-14:30 Legumes Lab Exhibition

10:00–12:00 Workshop: 10:30–11:30 Welcome to the Legumes Lab workshop! Legumes Lab is a workshop were participants are invited to approach various kinds of legumes with their senses in order to discover other aspects than usual. The workshop will challenge you to adopt a more curious, listening and open-minded attitude on the things that surround us in daily life

Språk: Engelska

Publik: Barn

Project name: Legumes Lab

Designer: Mengting Wang Code: W/02


11.00-18.00 Light defines object – Object defines light

En utställning av rumsliga föremål som är resultatet av en experimentell studie och undersökning av naturligt ljus i inomhusmiljöer och hur det går att använda föremål för att förmedla naturligt ljus.

Fokus i undersökningen har varit det visuella, det känslomässiga och känslan av ljus. Projektet undersöker hur det går att intensifiera känslan av naturligt ljus i ett rum och öka den visuella uppfattningen av ljus. Projektet undersöker också hur föremål förstärker och förändrar naturligt ljus från fönster till andra platser i rummet.

Utställning: 11.00-18.00

Språk: engelska/svenska

Publik: vuxna/tonåringar/barn

Student: Hanna Crondahl

Kod: C/03


13.00-14.00 Linked exhibition: Georgia O’keefe – Forty years of solitude

I den här fristående utställningen undersöker Charlotte Gunnarsson ett utställningsutrymmes potential att fungera som en tyst och neutral bakgrund för artefakter. I hennes arbete om den amerikanska konstnären Georgia O’keefe skapar hon en scen eller en 3D-bild som besökare kan gå in i och uppleva med alla sinnen. Motiv och fragment från Georgia O’keefe’s arbete och liv i Abiqui’u i New Mexico är översatta till ljud, ljus, animeringar, mönster, skulpturer och plantor. Välkommen att besöka en utställningen på länk från Stadsbiblioteket eller leta upp utställningen för att uppleva dess 3D-värld.

Visning: 13.00-14.00

Språk: engelska/svenska

Publik: vuxna/tonåringar

Student: Charlotte Gunnarsson

Kod: G/02


14.00-15.30 Remixing thoughts: Pella Thiel & Stina Bäckström

Ekologen och naturaktivisten Pella Thiel talar med filosofen Stina Bäckström om återhämtning från ekologiska och psykologiska perspektiv. I en tid som domineras av kvantifieringar, berättelser om “kraft” och “produktivitet”, vill vi bjuda in dig till att tänka på konceptet paus. Samtalet live-sänds och är en del av serien Remixing thoughts av Studio Märka och produceras i samarbete med GIBCA – Gothenburg International Biennial for Contemporary Art.

Live-sändning: 14.00-15.30

Språk: svenska

Publik: vuxna/tonåringar

Studenter: Klara Lindqvist & Philippa Stenmarker

Koder: L/03, S/08


15.00-16.00 The script of doing

Hur kan en individuell kreativ process se ut? Vilka skillnader och likheter går det att se mellan olika processer? Diskussionen om ämnet kommer ta avstamp i processen Ida följde under MAOW’s utställning under onsdagen och torsdagen.

Diskussion: 15.00-16.00

Språk: engelska/svenska

Publik: vuxna/tonåringar

Student: Ida Sondell

Kod: S/07


16.00-17.00 Remixing thoughts: Katja Pettersson

Studio Märka kommer ha ett samtal med konstnären Katja Pettersson på Röda Sten Konsthall som en del av serien “Remixing thoughts”. Podcasten talar om konst och design och vikten av nya perspektiv i en människocentrerad värld. Samtalet kommer röra sig kring koncept som balans och de nya sätten att närma sig som kräver en uppdaterad syn på omvärlden för formulera nya idéer.

Diskussion: 16.00-17.00

Språk: svenska

Publik: vuxna/tonåringar

Studenter: Klara Lindqvist & Philippa Stenmarker

Koder: L/03, S/08


16.30-17.30 Towards the Chaos

Towards the Chaos är en samling av designprocesser som använder socker som medium för att reflektera över konsumtion i kontexten ohållbar hållbarhet. Socker är föränderligt och väldigt svårt att kontrollera. Det smälter när det är varmt och det löses upp i vatten. Milena Faé Velhos arbete inkluderar vaser, brickor, ett bord och en samling av smycken – allt gjort av socker. Hennes projekt ställdes ut på Stockholm Furniture Fair 2019, The Fuolisaone di Design 2019 i Milano och nu på MAOW 19.

Välkommen att kolla in Milenas föremål som när de har uppfyllt sitt syfte kommer sänkas ner i en vattentank och snabbt försvinna. Det högkoncentrerade sockret förvandlas till ett bläck som kan användas till mönster efter att det tvättats ur.

Diskussion: 16.30-17.30

Språk: engelska

Publik: vuxna/tonåringar

Student: Milena Fae

Kod: F/01


Program (klicka på länkarna nedan för att se programmet dag för dag)

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

 

Katalog (på engelska)

Klicka dig igenom utställningskatalogen för att läsa mer om utställningen, de medverkande designernas arbeten och veckans aktiviteter. För bäst läsupplevelse använd fullskärmsläge.


Du kan också ladda ned katalogen: MAOW Design excavations.pdf (15 Mb)