skip to Main Content
FöreläsningSocialtUtställningWorkshop

DESIGN EXCAVATIONS: Lördag

12 oktober, 08.00-18.00
Stadsbiblioteket

Utställningen MAOW 2019 / DESIGN EXCAVATIONS är värd för ett omfattande program med olika delar och aktiviteter som ständigt förändras under utställningens fem dagar. Det här är schemat för lördagen:

 

10.00-18.00 Transform-ing (with) materials

Tänk om vi kunde uppleva tid på en annan skala tillsammans de dagliga ting som finns omkring oss? Varmt välkommen att utforska hur tid kan översättas i föremål som designade för projektet.

Utställning: 10.00-18.00

Presentation av konstnären: 14.00-14.30

Lamporna tänds: 10.30, 14.00, 16.00

Språk: engelska

Publik: vuxna/tonåringar

Student: Ting-Hsuan Chang

Kod: C/01


10.00-12.00 Community Building through Play

Var med och bygg en stor träkonstruktion och skapa platser utifrån din fantasi. Vare sig du är vuxen, barn eller i dina tonår så kommer du ha kul genom att bygga, konstruera ditt eget drömskepp, hus eller lekplats.

Undersök hur byggande och lek tillsammans stärker banden till ditt lag och förbättrar din kreativa sida. Ta med en kompis, kusin, barn eller förälder!

Utställning: 10.00-14.00

Workshop: 10.00-11.00

Språk: engelska

Publik: vuxna/tonåringar/barn

Student: Leila Natsheh

Kod: N/01


11.00-13.00 Bubble Café

Välkommen till en lördagsbrunch på ett pop up-café. Det här är en rekonstruktion av caféet som användes i designprojektet “Bubble café” , ett projekt som undersöker hur deltagande design can användas för att berika vardagens sociala liv för unga människor på landsbygden. Arbetet artikulerar många viktiga problem, som ensamhet, social ångest och depressioner bland unga. Marginalisering och bytet av aktiviteter i den fysiska världen mot sociala interaktioner i digitala miljöer.

Bubble Café bjuder in dig att delta i en designprocess från vilket en plats har skapats – för barn, med barn och med en designer som guide.

Café: 11.00-13.00

Språk: engelska

Publik: tonåringar

Student: Biba S Jelusic

Kod: S/04


12.00-14.00 Astro Park

I det ambitiösa projektet “Astro Park” har Donglai Zhu utvecklat en funktionell prototyp av ett virtual reality-spel som visualiserar nyckelkoncept och teorier med astrofysik i en strängteori, kvantfysik och rörelser på himlavalvet. Hon skapar ett narrativ och ett visuellt språk som uppmuntrar tittaren att reflektera över stora frågor som astrofysiken kanske kan svara på – frågor som berör oss alla. Välkommen att prova på!

VR tryout: 12.00-14.00

Språk: engelska/svenska

Publik: vuxna/tonåringar/barn

Student: Dong Iai Zhu

Kod: Z/02


13.30-18.00 Open call: to arms

Designhistorien kan berättas på många olika sätt. Som en saga om skönhet, mänskliga mål som uppnåtts, kreativitet, en process som aldrig tar slut, men också som en berättelse om skoningslös kapitalism, manipulation, tömning av naturresurser och dominans över naturen. Det kanske inte måste nämnas, men design som koncept och praktik hjälper den mänskliga välfärden och “det goda livet” i allmänhet att vara det dominerande.

Kom och lyssna på Eirini Angkel när hon presenterar sitt arbete som avslöjar den komplexa semantiken och materialnätverket där både design och vapen ingår.

Genom att sammankoppla vapenhistoria och designhistoria reflekterar projektet över ett brett spann. Från synen på vapen som artefakter och design som praktik till deras roller i geopolitiska maktrelationer. Inspirerad av den franska sociologen Bruno Latour, ser inte Eirini Angkel vapen som passiva objekt – de är aktörer, precis som människorna som använder dem. Så, designern kan inte säga sig vara oskyldig.

Utställning: 13.30-18.00

Designer talk: 14:00-15:00

Språk: engelska

Publik: vuxna/tonåringar

Student: Irina Angkel

Kod: A/02


14.00-15.30 (from Röda Sten) Remixing thoughts: Katja Algert

I det första avsnittet av serien; Remixing thoughts, möter Studio Märka konstnären Katja Algert och pratar om hennes praktik i relation till olika koncept som berör både människor och det övermänskliga. Ett samarbete med GIBCA – Gothenburg International Biennal for Contemporary Art.

Liveinspelning: 14.00-15.30

Språk: svenska

Publik: vuxna/tonåringar

Studenter: Klara Lindqvist och Philippa Stenmarker

Koder: L/03, S/08


16.00-17.30 Tactile Interaction II

Hur relaterar vi till varandra och miljön omkring oss?

Vardagliga möten anses viktiga för att forma och uppehålla sociala relationer.

Skinnet är våra känslospröt för att känna av världen utanför oss.

I en lekfull workshop som leds av Gothenburg’s Contact Improvisation Network, kommer vi undersöka hur taktil interaktion och kommunikation. Kom hit i dina vardagskläder och ta med ett par bekväma sockor. Inga skor 🙂

Workshop: 16.00-17.30

Språk: engelska/svenska

Publik: vuxna/tonåringar/barn

Student: Jessica Litzel

Kod: L/04


Program (klicka på länkarna nedan för att se programmet dag för dag)

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

 

Katalog (på engelska)

Klicka dig igenom utställningskatalogen för att läsa mer om utställningen, de medverkande designernas arbeten och veckans aktiviteter. För bäst läsupplevelse använd fullskärmsläge.


Du kan också ladda ned katalogen: MAOW Design excavations.pdf (15 Mb)