skip to Main Content
FöreläsningSocialt

Remixing thoughts: Pella Thiel och Stina Bäckström

13 oktober, 14.00–15.30
Röda Sten Konsthall

Att blanda om tankar: Att om-in-lära pausen

Ekologen och naturaktivisten Pella Thiel samtalar med filosofen Stina Bäckström om återhämtning ur ekologiskt och psykologiskt perspektiv.

I en tid som domineras av kvantifieringar, med utbredda berättelser om ”prestanda” och ”produktivitet”, inbjuder vi till att reflektera över begreppet paus.

Med utgångspunkt i Åsa Elzéns verk Avskrift av en träda (2019), som presenteras i biennalen, och En träda, en matta som beställdes till Fogelstad 1919 av Elisabeth Tamm, som senare ingick i Fogelstadsgruppen, samlas vi för ett samtal om ekologi, tid och återhämtning. Vi samlas på mattan och tillsammans med tänkare från olika områden föreställer oss olika sätt att sakta ned för att undvika utmattning, både för planeten och för den egna kroppen.

Samtalet liveströmmas som ett avsnitt av Remixing thoughts och podden Märka och produceras i samarbete med GIBCA – Göteborg International Biennial for Contemporary Art.

www.gibca.se

Bild: Elisabeth Tamm och Honorine Hermelin tittandes mot kameran och deltagare ur Kvinnliga Medborgarskolan vid Fogelstad, datum okänt, fotograf okänd, del av Åsa Elzéns projekt Avskrift av en Träda, och videostill ur Varför gör man saker då man kunde låta bli? — Ett försök, ett gränsland, video, 28 min, Åsa Elzén, 2019

 

På svenska